Vägsjäl

Mopedistgäng, trollkarlar och häxor håller såväl fläskstjärtar som strypkrypare på avstånd, men mot Skårran och Ålräven står de handfallna. Röv-Klasse, Kenta Topplock och Syltpungen är bara tre karaktärer som Benny Fimp möter i alla dessa korsvägar. Kampen om Bennys liv och själ är lika grym som vacker.

Vägsjäl är en hyllning till H.P Lovecraft och en tynande glesbygd. Benny Fimp, som bor hos Häxan Mor Fimp, är den osannolike hjälten i en gränsöverskridande saga om att växa upp.

Författarens kommentar

Den aningen förvrängda mellansvenska landsbygd där Vägsjäl utspelar sig har funnits i mitt huvud i decennier. Men det var inte förrän Benny vaknade där mitt i natten på sitt lilla rum med växtvärken molande i benen, och mopeden passerade utanför, som det blev en hel roman av det. På gott och ont, antar jag.

I romanen Vägsjäl har jag kunnat leka med väldigt smala teman, som att växa upp och inte riktigt veta var man hör hemma. Samtidigt har jag försökt kombinera detta med breda, allmänmänskliga koncept som alla kan identifiera sig med, som känslan av att kicka igång en trimmad Puch Dakota och böla fram med den på en liten grusväg i vårkvällen medan monstren viker undan i skogsbrynen omkring. Jag har försökt smyga in obskyra, outforskade saker som ung och trevande kärlek, i skuggan av den stora, eviga frågan: hur många ketchuppaket är din lilla själ egentligen värd när skymningsresan på mopeden hejdas? När det stora monstret som tidigare bara gömt sig i vägrenen kliver upp och stoppar dig?

När jag var yngre (jag är jättegammal) hade jag föreställningen att man skulle skriva ett bokmanus, skicka in det till ett förlag, och så blev det en stilig bok av det. Nu, för den här debutromanen, har jag varit en del av allt, från första bokstaven till sista andetaget i ljudboken, omslaget, design... det betyder att dess brister är mina egna. Kanske är även några av dess eventuella förtjänster också delar av mig.

- Lars Carlberg

Utgivning

Vägsjäl är skriven av Lars Carlberg och hade release den 12 maj 2021.

Du kan köpa boken via oss eller via Bokus

© Copyright www.lionvalley.se