Utgivning

Slaget på Nebreon är den tredje boken i serien Laurentius Krönika och sluter Stefan Erikssons berättelse om en ny tids gryning i Erborigien. Boken hade release 8 augusti 2023. Beställ ett exemplar här!


Laurentius Krönika: Slaget på Nebreon

Laurentius Krönika är enastående svensk fantasy av Stefan Eriksson. Stefan började som fantasyförfattare redan på 1980-talet då han genom föreningen Gyllene Hjorten gav ut en krönika baserad på föreningens lajvkampanj. Med Laurentius Krönika tar han sitt författarskap till en ny nivå. Språket är hänförande vackert och Stefan skapar illusionen av ett gammalt språk genom att undvika franska och engelska låneord.

Krönikan påminner om klassiska författares verk, som Tolkiens eller Eddings, men står stadigt i en jämställdhet där starka kvinnor och män från olika härkomst tillsammans drivs av hopp och framtidstro.

Laurentius Krönika handlar om hur en hotfull spådom tvingar karaktärerna att välja sida. Tempot ökar från det lågmält hotfulla i En ny tids Gryning till den hektiska jakten att hinna i tid till den stora kraftmätningen i Slaget på Nebreon.

En milstolpe i svensk fantasy.


Baksidestext

När en ny tid gryr utmanas den rådande ordningen och glömda kunskaper återuppväcks.Vänskap fördjupas och prövas.   Laurentius inser sin svaghet, Ars högmod splittrar och Edurons mänsklighet ifrågasätts.Rannvi utmanas av den Höge och Varghuvud möter sitt livs mörker.   Den stora planen för fred kräver att alla krafter samlas på Nebreons slagfält. Hinner de i tid?  

"Vapen skall vina
människor vandra
hädan på helsväg.
Hör mina ord!”  


 

 

© Copyright www.lionvalley.se