Perfect day

Det är en klen tröst att veta vem som ligger bakom pandemin när min kärlek är förlorad. Spillrorna av Linköpings befolkning bråkar om makten medan jag söker bekräftelse som revolverman.

Men döden har länge vandrat vid min sida.

Perfect Day är den andra delen i den kritikerrosade serien Stayin’ Alive där människan får betala priset för sin respektlöshet mot naturen.  

Författarens kommentar

Min avsikt är att berätta om relationer i en krissituation. Att välja en samhällskritisk huvudperson med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ger möjlighet att tänja på gränser.

Musik spelar en viktig roll i många människors liv och därför även i den här berättelsen. Jag använder mig av en hel del popkulturella referenser, men handlingen och karaktärerna i fokus. Om läsaren inte blir berörd har jag misslyckats.

Efter succén med första delen i serien tog jag mig tid att skriva en uppföljare som både går att läsa som del i en serie eller separat. Perfect Day tar vid där Stayin’ Alive tog slut och titeln (från Lou Reeds låt) bör ses något ironiskt.

Jämfört med första boken är Perfect Day mer utagerande än introspektiv och visar väl hur jag utvecklats som författare. Det är en skön känsla att uppföljaren känns som en ännu bättre bok än min debut.

- Torbjörn Löwendahl

Utgivning

Perfect Day av Torbjörn Löwendahl och hade release den 9 oktober 2021.

Boken är andra delen av trilogin Stayin' Alive

Köp ett signerat exemplar här!

© Copyright www.lionvalley.se